Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Modulaire UHSB-brug internationaal gelauwerd

19 februari 2014

Op het fib-congres in Mumbai heeft de UHSB-brug van FDN Engineering een eervolle vermelding ontvangen bij de 2014 fib Awards voor Outstanding Concrete Structures. De brug is als modulair systeem ontwikkeld en voor het eerst toegepast over de Hoekersingel in Rotterdam.

De brug wordt gekenmerkt door zeer slanke dimensies en een geïntegreede leuning en ligger. "Een mooi voorbeeld van optimaal gebruik van UHSB in een voetgangersbrug. De speciale betonsamenstelling leverde niet niet alleen hoge druksterke op maar ook hoge treksterkte en lange levensduur", aldus het jury-rapport. De hoge dosering vezels en de goede random oriëntatie ervan resulteerden in een zeer homogeen materiaal. Bij proefbelasten zijn geen scheuren ontdekt.

De prijs werd uitgerijkt aan Dil Tirimanna van FDN Engineering door György Balázs, de voorzitter van de jury en de voorige president van fib.

In november ontving de UHSB-brug al de Nederlandse Betonprijs in de categorie Betontechnologie. Meer over de brug is te lezen in de Cementartikelen:

De brug komt uitgebreid aan bod bij het middagsymposium Ultra-hogesterktebeton dat FDN Engineering samen met het Betondispuut organiseert op 27 februari.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren