Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

7000 m2 vloerbekisting voor First Rotterdam

24 juli 2014

De 125 m hoge toren van First Rotterdam zal een beeldbepalend element worden van de stad. De oplevering staat gepland voor 2015. Voor de 7000 m² vloeroppervlak van de garage wordt gebruikgemaakt van een hoogwaardige en snel te realiseren bekistingsoplossing, gebaseerd op NOEdeck vloerbekistingen.

Voordat de bouw van de parkeergarage startte, is een bouwkuip gerealiseerd die bestaat uit stalen damwanden en stempelramen. Hierin zijn 775 vibro-combinatiepalen geïnstalleerd die als fundering dienen. Door de tijdelijke stempelramen lag het vervolgens voor de hand om de vloeren van de parkeergarage in het werk te storten. Daarbij is gekozen voor een bekistingoplossing op basis van NOEdeck vloerbekistingen.

Strak betonoppervlak

De gekozen bekisting is licht van gewicht en kan door het beperkte aantal onderdelen in zeer korte tijd worden opgebouwd. Daarbij is een oplossing ontwikkeld op basis van een volledig nieuwe bekisting met NOEboard kunststof platen voor een strak betonoppervlak. De 900 x 1500 mm grote panelen zorgen voor een regelmatig platenpatroon. Het vloerbekistingsysteem omvat stempels, langsliggers en aluminium bekistingpanelen met kunststof bekistingplaten.

Lees meer over First Rotterdam op Cementonline of in Cement 2014/2, ‘In stijl omhoog’.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren