Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

75.000 m2 TT-platen voor Belgisch ziekenhuis

18 maart 2014

AZ Delta, een van de grootste ziekenhuizen van Vlaanderen, wordt gebouwd met Nederlandse TT-platen. Het ziekenhuis nabij Roeselare wordt voorzien van veel technische voorzieningen, die met 75 m² TT-platen efficiënt worden geborgen.

Belgische architecten geven de voorkeur aan TT-platen boven de in Nederland gangbare breedplaatvloeren. TT-platen maken grote overspanningen tegen relatief lage kosten. Volgens Niklas Van Damme, projectleider van bouwconsortium Van Laere-Jan De Nul, zijn deze platen dan ook eerder toegepast in ziekenhuizen in Oostende, Eeklo en Namen. “TT-platen hebben met hun voorspanning een relatief laag eigen gewicht en kunnen hoge belastingen opnemen. Met deze slanke en bijzonder sterke elementen kunnen wij de ruimte boven de plafonds beperken. Tussen de ribben van de TT-platen is ruimte voor allerlei leidingen die een ziekenhuis nodig heeft, van luchtbehandeling tot regenwaterafvoer.” Ook kan men in de flens met druklaag eenvoudig sparingen en instortvoorzieningen aanbrengen.

24 platen per dag

De aanneemcombinatie heeft het Nederlandse Haitsma Beton opdracht gegeven voor de levering van 75.000 m² aan TT-platen, in hoogte variërend van 340 tot 740 mm. Met een productie van 24 platen per dag staat de laatste levering gepland voor december 2014.

De nieuwbouw van het algemeen ziekenhuis AZ Delta maakt de fusie mogelijk van het Heilig Hart-ziekenhuis Roeselare-Menen en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare. De nieuwe campus in Oekene bij Roeselare moet in 2018 haar deuren openen. Het ziekenhuis telt straks 1213 bedden voor alle campussen samen en is daarmee het vierde grootste ziekenhuis in Vlaanderen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren