De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft moet fors bezuinigen om de begroting sluitend te krijgen. De kosten moeten met 6 miljoen euro per jaar omlaag.
De maatregelen komen het hardst aan bij Bouw & Infra. Aan gedwongen ontslagen lijkt daar niet te ontkomen, stelt decaan Louis de Quelerij in Cobouw. De bezuinigingen zijn nodig omdat het Rijk de geldkraan steeds verder dichtdraait.
De gevolgen daarvan worden ook opgevangen door meer samen te werken met andere partijen zoals het bedrijfsleven. Bedrijven en organisaties zoals Rijkswaterstaat en de waterschappen schieten te hulp met hun zogenaamde tweede en derde geldstroom. Zij zorgen voor financiering van bijzondere leerstoelen, begeleiding van studenten en promovendi en de beschikbaarstelling van faciliteiten zoals laboratoria.
Bouw & Infra is één van de vijf ‘thema’s’ binnen de faculteit. Op andere afdelingen zou natuurlijk verloop toereikend zijn. Behalve op het personele vlak ziet de faculteit bezuinigingskansen door huisvesting af te stoten en door faciliteiten vaker te delen met andere partijen zoals de faculteit Bouwkunde, die eveneens moet bezuinigen.
Bron: Cobouw
Reacties